Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Ocak ayı boyunca; Brezilya, Almanya ve ABD’de toplam 4 fuarda Türk tekstil sektörünü temsil etti.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), farklı pazarlarda kalıcı bağlantılar kurarak katma değeri yüksek ihracat için çalışmalarına yeni yılda da kaldığı yerden devam ediyor. Ocak ayı içerisinde 2 tanesi ABD olmak üzere Brezilya ve Almanya’da toplam 4 ayrı fuara katılan UTİB’in; ihracat rakamı da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9.20 oranında artarak 118 milyon 574 bin dolar seviyelerine geldi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan UTİB Başkanı İbrahim Burkay, “Birliğimiz için dünyanın farklı bölgelerindeki fuarlara katılmak ve farklı iş bağlantıları kurmak kurumsal bir kültür halini aldı” dedi. Başta ev tekstili olmak üzere, Türk tekstil sektörünü başarıyla temsil eden UTİB, fuar yolculuğuna sektörün dünyadaki en büyük fuarı olan Heimtextil Frankfurt ile başladı. Heimtextil’de, Türkiye Ev Tekstili Trend Alanı’nı organize eden Birlik; fuara, Türkiye’den katılan 165 firmaya öncülük etti ve Türkiye en fazla katılım gösteren 5’inci ülke oldu.
ABD’de Türk Tekstili
Fuar yolculuğunda ikinci durak ise “Yeni Dünya” Amerika Birleşik Devletleri oldu. 14 – 15 Ocak 2014 tarihleri arasında New York’da düzenlenen Premiere Vision ve 21-23 Ocak 2014 tarihleri arasında yine New York’da düzenlenen Texworld fuarlarına milli katılım UTİB tarafından organize edildi. ABD’de düzenlenen fuarların özellikle Kuzey Amerikalı profesyonellerin ilgisini çektiğini vurgulayan Burkay, “Tekstil sektörünün dünyadaki en önemli pazarı olan Amerika’da, firmalarımız kendi profesyonel ağlarını güçlendirme fırsatı buluyorlar. Türk tekstilcilerin, dünyanın en ünlü markaların bulunduğu Amerika pazarında yer alarak ürünlerini sergilemeleri büyük bir fırsat” diye konuştu.
Güney Amerika’ya Giriş Kapısı Brezilya
UTİB’in, Avrupa’dan başlayıp ABD ile devam eden Ocak ayı fuar yolculuğunun son durağı ise Güney Amerika’nın, Türkiye için parlayan pazarı Brezilya oldu. UTİB, Premiere Vision Brasil fuarına milli katılım organize ederek Türk tekstilcilerin kumaş ve tekstil ürünlerinin sergileneceği pazarda yer almasını sağladı. İbrahim Burkay, Brezilya fuarı hakkındaki değerlendirmesinde ise Türk kumaş ve aksesuarlarına yabancı olan bölgenin önemine dikkat çekti. Burkay, “Alternatif Pazar arayışlarımız aralıksız sürüyor. Brezilya bu anlamda son birkaç yıldır önem verdiğimiz bir Pazar. Çünkü bu fuar ile tüm Güney Amerika pazarına ürünlerimizi sergileme imkanı buluyoruz” dedi.