Tekstil ve modada dünyanın en önemli fuar markası olarak nitelendirilen Premiere Vision, İstanbul’daki sekizinci sezonunda moda profesyonellerini buluşturdu. 2019 yılının İlkbahar-Yaz modasını keşfetmek üzere 4.683 ziyaretçi ve tekstil sektörünün önde gelen 95 katılımcısı İstanbul Kongre Merkezi’nde bir araya geldi
Tekstil ve modada dünyanın en önemli ve etkin uluslararası fuar markası olarak nitelendirilen Premiere Vision, İstanbul’daki sekizinci sezonunu, tıpkı geride bıraktığı yedi sezonda olduğu gibi yenilikler ve hedefleriyle uyumlu bir istikrar ile yeni fuar alanında gerçekleştirdi. 7-9 Mart tarihleri arasındaki büyük moda ve tekstil gösterisini İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştiren Premiere Vision İstanbul’un 2019’daki İlkbahar-Yaz sezonu fuarına kumaş, iplik-elyaf, denim, aksesuar ve konfeksiyonda, alanlarının en iyi isimleri arasında yer alan 95 yerli ve yabancı firmanın yanı sıra 4.683 ziyaretçi katıldı. Ukrayna, Rusya, Sırbistan ve Orta Doğu’dan gelen ziyaretçiler fuarda varlığını hissettirdi.
TEKSTİL LİDERLERİYLE SOHBETLER: AYŞEN ZAMANPUR VE GUGLIELMO OLEARO
İstanbul’un, Doğu ve Batı arasında moda köprüsü olması hedefiyle yola çıkılan ve bu yöndeki hedefler doğrultusunda çalışmaların sürdürüldüğü Premiere Vision İstanbul, artık global markaların ilgi odağı haline gelirken, gerçekleştirilen en önemli yeniliklerden biri de “Tekstil Liderleriyle Sohbetler” dizisi oldu. “Markalaşma” temasıyla düzenlenen ilk sohbetin konukları Herald Tribune Gazetesi’nin “dünyayı fetheden kaşmirci” diye nitelendirdiği Silk & Cashmere CEO’su Ayşen Zamanpur ve uluslararası alanda tekstil ve moda fuarcılığında markalaşan Premiere Vision’un Uluslararası Fuarlar Direktörü Guglielmo Olearo oldu. Diğer yandan geleneksel hale getirdiği yeniliklere her sezon yenilerini ekleyen Premiere Vision İstanbul’un yeni sezonunda bu doğrultudaki en önemli projelerden biri, İstanbul Modern işbirliğiyle gerçekleştirilen “Motivasyonel Sanat Atölyeleri”. Proje, sanatçılar Ardan Özmenoğlu, İsmet Değirmenci ve Hatice Gökçe ile üç farklı atölye çalışmasını içeriyor. Sanatçıların yönetimindeki atölyelerde kumaş, doku, yüzey ve tasarım kavramları çerçevesinde katılımcılara hayal güçlerini tetikleyen, yaratıcılıklarını kullanabilecekleri deneyimler sunuldu.
SEZONUN ÖNDE GELEN TRENDLERİ ‘LET’S TALK ABOUT FASHION’DA
Ayrıca, Premiere Vision İstanbul’da Ekim 2017’de Okan Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Open Fashion Studio” da bir kez daha öğrencilerin canlı tasarım performanslarına sahne oldu. Moda tasarımı öğrencilerinden oluşan dört ekip, fuar süresince YKK aksesuarları ve Botaş Nehir, Universal Tekstil, Dilek Tekstil, Save Tekstil, Satab gibi projeye destek veren fuar katılımcılarının sağladığı kumaşları kullanarak Büyülü Ormanın Gölgesi temasıyla kapüşonlu sweatshirt tasarladılar. Tasarımcı Selim Baklacı’nın başkanlığını üstlendiği jüri A. Cihad Sümbül, Gülay Bozkurt, Sinem Sancaklı ve Melike Keser’in tasarımı olan “Morning in the Jungle” adlı projeyi birinci seçti. İlkbahar-Yaz 2019 sezonu trendlerinde renk ve kumaş şifrelerinin ziyaretçilerle paylaşıldığı Premiere Vision İstanbul’daki klasikleşmiş etkinliklerden biri de “Let’s Talk About Fashion” oldu. Fuarın gerçekleştirildiği üç gün boyunca Premiere Vision Moda Departmanı Direktör Yardımcısı Julie Greux, İlkbahar-Yaz Sezonu’nu, 360 derecelik bakış açısıyla anlattı. Greux, “Let’s Talk About Fashion” etkinliğini şu sözlerle anlattı: ‘’Sezonun önde gelen trendlerini açıklıyor ve oldukça eğitimsel bir yolla ziyaretçilerimizin sezonun şifrelerini çözmelerine yardımcı oluyoruz. Bu Premiere Vision İstanbul için özel olarak tasarlanmış bir hizmet.’’
‘FUAR TÜRKİYE’NİN MARKA DEĞERİNİ ARTIRIYOR’
Premiere Vision İstanbul’a katılan sektörün önde gelen katılımcılardan bazıları görüşlerini şu şekilde dile getirdi:
Özel Tekstil: “Premiere Vision Istanbul’un Türkiye’de eşi benzeri yok. Fuar ayrıca bize yurtiçi pazarda müşteri bulma avantajı da sağlıyor.”
Emr Fermuar: “Yurt dışının ilgisini tam anlamıyla çekmiş olmak bizi çok mutlu ediyor.’’
Ezgi Tekstil: “Fuar Türkiye’nin marka değerini arttırıyor. Kendilerini kanıtlamak isteyen Türk üreticilere bir rekabet ortamı sağlıyor.”