Tasarımcı Hatice Gökçe, geri dönüştürülmüş akrilik elyafı Acrycycle ve el dokuması ipeklerden oluşan yeni koleksiyonuyla, içindeki çocuğu kaybetmeyen erkeklere sesleniyor. İzlenebilir barkodlu 26 look ve 55 parçadan oluşan koleksiyon, renkleri ve desenleriyle öne çıkıyor.
Hatice Gökçe, içindeki çocuğu kaybetmeden büyüyen erkeklere özel hazırladığı Güneş Kralı koleksiyonunda dünyanın geri dönüştürülmüş ilk ve tek akrilik elyafı olan Acrycycle ile el dokuması ipekleri bir araya getiriyor. Oversize (bedensiz) tasarımların yer aldığı rahat ve renkli koleksiyon, izlenebilir barkodlu 26 look ve 55 parçadan oluşuyor. Aksa Akrilik’in katkılarıyla hazırlanan Güneş Kralı koleksiyonu, geri dönüştürülmüş elyafla doğaya saygısını sunarken, etnik desenli, parlak ipeklerle de kültürel zenginliği gözler önüne seriyor. Güneş Kralı’nın 2022 Sonbahar Kış Sezonu koleksiyonu Yenidoğan’ın devamı niteliğinde olduğunu belirten tasarımcı Hatice Gökçe, markasını kurduğu günden itibaren sürdürülebilirlik konusunun önceliği olduğunu söylüyor: “Tekstil sektörünün dünyayı kirleten ikinci büyük sektör olduğunu bilmek beni her zaman daha çevreye duyarlı tasarımlar ve üretim yaptırmaya yöneltti. Bir önceki koleksiyonum Yenidoğan; dün, bugün ve gelecekten bahsediyordu. Geçmişi unutmadan geleceğe yatırım yapan bir nesle hitap ediyordu. Değersiz, atık olan bir sürü giysinin, malzemenin bir teknolojiyle yeniden dönüştürülmesi ve yeniden kullanıma sokulması çok önemli. Güneş Kralı koleksiyonu geri dönüştürülmüş elyaftan ve ipekten oluşuyor. Bildiğiniz gibi el dokuması ipeğin de önemli bir yeri var kültürümüzde. Burada dokuma kültürümüzdeki ipeğin ve desenlerin zenginliğini de ortaya koymak istedim” dedi.
Acrycycle nedir?
Geri dönüştürülmüş akrilik elyaf Acrycycle, gelecek nesillere daha yaşanabilir yarınlar bırakmayı mümkün kılıyor. Acrycycle teknolojisiyle üretilen ürünlerde karbon salımı yüzde 30, su tüketimi ise yüzde 86 daha az oluyor. Kendi üretim atıklarıyla üretilen ve yeni üretilmiş elyaf kalitesiyle bire bir aynı özellikleri taşıyan Acrycycle ile atıklar; depolama alanlarına gömülerek bertaraf edilmek yerine yeniden üretim döngüsüne katılıyor ve çevre kirliliğinin önüne geçiliyor. Bu elyaf ile üretilen ürünler uzun ömürlüdür ve deforme olmaz, uzun yıllar ilk günkü özelliklerini koruyor. Bu nedenle yeni ürüne duyulan ihtiyaç azalıyor, bu da yeniden üretim için gerekli olan kaynak kullanımı azaltmaya yardımcı oluyor. Üretim süreçleri boyunca oluşan atıklar, sahip olunan teknoloji sayesinde yeniden ürüne dönüştürülüyor.