Konfeksiyon Makinesi 2014 Fuarı, büyük başarıya imza attı

Spread the love

tekstil26 ülkeden 467 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla 24-27 Nisan tarihlerinde, toplam 9 salonda, 98.000 metrekare sergileme alanında gerçekleştirilen, sektörünün 2014 yılında Dünya’daki en büyük buluşması olan Konfeksiyon Makinesi Fuarı‘nın 24.sü başarı ile gerçekleştirildi.

Bu yıla özel düzenlenen Kumaş Özel Bölümü, Denim Teknolojileri Salonu ve Dünden Bugüne Ütü Sergisi de ziyaretçilerden tam not aldı. Konfeksiyon üretiminin tüm aşamalarına yönelik yeni teknolojilerin sektörle buluştuğu fuar, profesyonellerin ilgi odağı oldu.

66 ÜLKEDEN PROFESYONEL ZİYARETÇİLER

66 ülkeden 40.000’i aşkın profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapan Konfeksiyon Makinesi Fuarı, uluslararası platformdaki önemini bir kez daha kanıtlamış oldu. ABD, Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, BAE, Bangladeş, Belarus, Belçika, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fas, Fransa, Güney Afrika, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Japonya, Kamerun, Kanada, Kazakistan, KKTC, Kırgızistan, Kore, Kosova, Kuveyt, Libya, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Meksika, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Surinam, Suriye, Suudi Arabistan, Tayvan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Yemen, Yunanistan ülkelerin den gelen ziyaretçiler sektörün önemli katılımcı firmaları ile buluşma imkanı buldu.

12 ÜLKEDEN ALIM HEYETİ

Sektörün yeni pazarlara açılması hedefiyle uluslararası pazarlama faaliyetlerine ağırlık veren Konfeksiyon Makinesi Fuarı; küresel pazarda konfeksiyon üretiminin yoğunlaştığı bölgeler olan Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Hırvatistan, İran, Kosova, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Rusya, Sırbistan olmak üzere toplamda 12 ülkeden, Tüyap davetlisi olarak gelen profesyonel alım heyetlerini katılımcı firmalarla buluşturdu. Gelişen, değişen tüketici taleplerini karşılamak için markalaşan, teknolojik yatırımlarına hız kesmeden devam eden yerli ve yabancı katılımcı firmalar, yabancı heyetlerden gördükleri ilgiden ve kurdukları yeni uluslararası iş bağlantılarından son derece memnun kaldılar.

69 İLDEN YURTİÇİ ZİYARETÇİ AKINI

Fuar süresince Adana, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak olmak üzere toplam 69 ilden fuara akın eden konfeksiyon üreticileri sektöre öncülük eden katılımcı firmalarla birebir görüşmek ve son teknoloji ürünleri yerinde inceleyip sipariş verme fırsatını yakaladılar.

YURT ÇAPINDA 16 FARKLI BÖLGEDEN HEYET KATILIMI

Türkiye’nin konfeksiyon üretiminde ön plana çıktığı şehirlerden Tüyap tarafından ağırlanan; Adana, Aydın, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Manisa, Samsun heyetlerini bir araya getiren Konfeksiyon Makinesi Fuarı, sektörde yaratmış olduğu sinerji ile bir kez daha beklentilerin üzerine çıkmayı başardı.

KUMAŞ ÖZEL BÖLÜMÜ

Bu yıl fuar yeni açılan kumaş özel bölümü ile renklendi. 120’den fazla kumaş üreticisi firmanın katılımıyla bu yıla özel düzenlenen Kumaş Özel Bölümü, en yeni kumaş renk ve trendlerini bünyesinde barındırarak ilgi odağı olmayı başardı. Yurtiçi ve y urtdışından g elen kumaş üreticisi firmalar, sektör profesyonelleri ve nitelikli ziyaretçiler ile buluşarak, iş ağlarını genişletme fırsatı buldu. Özellikle yurtdışından gelen kumaş üreticilerini ağırlayan bu özel bölüm, k onfeksiyon ü reticilerine m akine v e üretim teknolojilerinin yanında konfeksiyon üretiminin en önemli girdisi olan kumaş için yeni bir tedarik merkezi oldu.

JEAN SEKTÖRÜNÜN KALBİ ‘DENİM TEKNOLOJİLERİ SALONU’NDA ATTI

Özel bir salonda sergilenen ‘Denim Teknolojileri’ de, Jean sektörüne ivme kazandırmak ve yeni yatırımlara yön vermek isteyen girişimciler için, yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçileri buluşturdu. Ülkemiz hazır giyim ihracatına yön veren en önemli kalemlerden Jean sektöründeki gelişmeler, ziyaretçiler tarafından olumlu karşılandı.

DÜNDEN BUGÜNE ÜTÜ SERGİSİ

Fuarın en ilgi çekici etkinliklerinden biri olan ‘Dünden Bugüne Ütü Sergisi’, son 200 yılda ütülerin nasıl bir evrim geçirdiğini gözler önüne serdi. 1780’lerden kalma Dövme Demir El Yapımı Ütülerden 1900’lerde kullanılan Kömürlü Terzi Ütülerine, 1940’larda kullanılan Sıvı Yakıtlı Ütülerden Gaz Isıtmalı ütülere kadar geniş yelpazede antika ütüler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.