1971 yılında kurulan Türkiye’nin ilk yerli sanayi tipi ütü makineleri üreticisi (Türkiye’de ilk üretilen sanayi ütüsü bugün Rahmi KOÇ müzesinde sergilenmektedir) Malkan Makina, sektörde 41 yılı eride bırakırken hem iç piyasada, hem de dış ülkelerdeki etkinliğini artırarak sürdürüyor. Malkan özellikle son 5 yıl içerisinde, PLC kontrollü tam otomatik spesyal ütü presleri konusunda geliştirdiği yenilikler sayesinde konfeksiyon ve hazır giyim üreticilerinin ilk tercihlerinden biri haline gelmeyi başarmış durumdadır. Bu sayede iç piyasada kurulduğu günden beri elinde tuttuğu pazar liderliğini devam ettirir. Tüm dünyada özellikle Alman ve İtalyan marka olan rakipleri ile de başa baş bir rekabete girişmiş bulunuyor. Bunda da ucuz ve kalitesiz Çin mallarına karşı yüksek kalite ve teknolojisi, pahalı Avrupalıütü markalarına karşı ise kalitesi ve çok düşük fiyat avantajı ile son derece başarılı oluyor.
YÜKSEK KALİTEDE ÜRETİM
Bugün 8.600 m2 kapalı alanda, 550 çeşidi bulan ürün gamından yılda 15.000 adet makine üretim
kapasitesine sahip Malkan Makine, üretimini gerçekleştirdiği ütüleme ekipmanlarının yaklaşık % 45’ini 87 ülkeye ihraç eder duruma gelmiştir. Son 5 yılda, gerek Türkiye’de gerekse birçok ülkede,
Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sektöründe ciddi yatırımlar yapan yerli ve yabancı büyük firmalar, projelerindeMalkan ürünlerini tercih etmeye öze gösteriyorlar.Yüksek teknolojik CNC tezgahlar, lazer kesim tezgahı ile eğitimli mühendis ve teknik personeli sayesinde hatasız ve yüksek kalite düzeyinde malzeme işleme kabiliyetine sahip olan Malkan, ulusal ve uluslar arası tüm kalite standartlarına uygun bir şekilde gerçekleştirdiği ürünlerle sektörün en kaliteli yerli markası olmaya hak kazanmıştır. Yine sektöründe ilk ISO-9001 belgesi almaya (Mayıs 2000 yılı) hak kazanan ve bugüne kadar Kalite Yönetim Sistemini başarıyla uygulamaya devam eden Malkan Makina, sistemin en önemli gereklerinden biri olan sürekli iyileştirme ve gelişmeyi kesintisiz bir şekilde uygulayarak üretim maliyetlerini düşürücü çalışmalar gerçekleştirmekte ve bu sayede uygun fiyat avantajını da sürdürmekte. İşte bu avantajlarından dolayı sürekli artan bir pazar payı grafiğine sahip olan Malkan’ın ürünleri ile katkı sağladığı büyük projelerden 2012 yılında yurt içinde gerçekleştirilenlere örnek olabilecek bazıları şunlar:
TERKONSAN/K.MARAŞ:
K.Maraş’ın dürüstlüğü ile ün yapmış esnaflarından ve halen K.Maraş Terziler Odası başkanlığı da yapan İhsan Kurtar’ın konfeksiyon üretimine geçiş yaptığı yeni yatırımı 5.000 m2 üretim alanı ve günlük 500 ad erkek takım elbise üretim kapasitesine sahiptir. Ismarlama terzilik birikimini Malkan’ın en son teknoloji ürünü ütüleme presleri ile birleştiren Terkonsan, bu proje sayesinde Güney Doğu Anadolu bölgesinin kalkınmasına çok önemli katkılar sağlayacaktır.
İMZA GİYİM/ADANA:
Türkiye’nin gömlek üstatlarından İsmail Taşkınırmak’ın firması artık gömleğin yanı sıra erkek ceket üretimini de kendi bünyesinde yapmaya başladı. 3.000 m2 kapalı alanda günde 400 ad kaliteli ceket üretimi gerçekleştirilerek başlayan projede tüm ara ve son ütüleme ekipmanları Malkan marka seçildi. İmza Giyim’in ceket gibi çok yakın zamanda pantolon üretimini da fason yerine kendi bünyesinde gerçekleştireceği ilave yatırımları da yine Malkan ütüleri ile desteklenecek.
SÖZÜTEK KONFEKSİYON/ADANA:
Sektörün bölgesindeki en genç iş adamlarından Mahmut Sözütek de, fason üretimden kendi bünyesinde üretime geçerken tüm ütüleme setini Malkan tercih etti. 4.500 m2 kapalı alanda günde 650 ad erkek ceketi üreten Sözütek, üretimini % 80 – 90 oranında ihraç ediyor.