Kurulduğu günden itibaren sektörde istikrarlı büyümesini sürdüren Saypaş, 24-27 Nisan tarihleri arasında Tüyap’ta düzenlenecek olan Konfeksiyon Makineleri Fuarı’nda yeni ürünleriyle müşterilerinin karşısına çıkacak. Fuarın kendileri için ayrı bir önem arz ettiğini belirten Saypaş A.Ş. Kurucu Ortaklarından Halil Akdoğan, standlarının yeni ürünlerin buluşma noktası olacağını söyledi. Fuarda koşan ürünlerini sergileyeceklerini ve yoğun bir talep beklediklerini dile getiren Akdoğan, Uluslararası çalıştıkları firmaları bu fuara davet ettiklerini belirtti.
Sektörü Heyecanlandıracak Ürünler
Genişleyen sergi alanı ile birlikte mümessili oldukları Japon Hams Corporation firmasının ürünlerini ilk defa bu fuarda sergileyeceklerini açıklayan Akdoğan, “Hams 85 yıllık bir Japon firması. Dünyada otomasyon deyince ilk akla gelen firmalardan bir tanesi. Firma tekstil sektörüne çok yönlü otomasyonlar üretiyor. Hams’ın üç tane otomatı var. Boxer otomatı, paça otomatı ve tek iğne köprü otomatı. Biz özellikle Türkiye’de ihtiyaç duyulan ürünleri seçtik ve ülkemize de getirdik. Boxer otomatı hariç diğer makineler, ağırlıklı olarak denim sektöründe kullanılıyor. Bilindiği gibi günümüzde üreticilerin en büyük sorunlarından bir tanesi yetişmiş personeldir. Pazara sunduğumuz teknolojik makineler, firmalarımızı hem eleman sıkıntısından, hem de maliyetten kurtarıyor. Aynı zamanda bu makinelerle ürünlerdeki kalite standartını da yükseltmiş oluyoruz. Biz denim ve kot pantolon imalatçılarıyla birlikte çalışıyoruz. Onların sorunlarını yakından takip ederek, çözümler sunuyoruz. Atölyelerimiz, bizim getirmiş olduğumuz bu makinelere karşı oldukça ilgili ve getirdiğimiz makineler şu anda piyasada çalışır vaziyette bulunuyor. Burada müşterilerin dikkat ettiği konu ise, makinelerin arkasında Saypaş güvencesinin olmasıdır” dedi.
Kolay Kullanım
Sergileyecekleri yeni ürünlerin özellikleri hakkında kısa bilgi veren Akdoğan, “Boxer otomatı, iki lastiğinin birleşimini yapan bir makinedir. Boxerlarda özellikle son kullanıcı, kumaş ve lastiklerin düzensiz olmasından rahatsız oluyor. Ayrıca her yapılan ölçünün birbirini tutması gerekiyor. Bu makine ile karşılaşılan bu tür sorunlara çözüm getiriyoruz. Paça, kot pantolon üretim atölyelerinde en zor kısımlardan birisidir. Paça otomatı ile bu soruna da çözüm getiriyoruz. Köprü otomatı, tek iğne olması büyük avantaj. Tek iğne olduğu zaman farklı renklerde çalışabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.
Kemer otomatlarında AGM markalı makinelerini dünyanın değişik ülkelerine ihracat yaptıklarını vurgulayan Halil Akdoğan, pazarlama konusunda şunları söyledi. “Biz firma olarak gerek Ar-Ge yatırımlarımızı gerekse imalatımızı, sadece Türkiye sınırları için değil dünya genelinde ihracat yapmak için bir yol izliyoruz. En büyük hedefimiz, dünyanın her noktasına makinelerimizi satabilmek. Onun için ihracata büyük önem veriyoruz ve çalışmalarımızı buna göre düzenliyoruz. Her türlü done bizim için çok önemli. Bununla ilgili katıldığımız Almanya, Japonya, Çin gibi uluslararası fuarlar var. Buradan dönüşümlerle de diğer ülkelerdeki yerel fuarlara da katılıyoruz. Kurmuş olduğumuz bağlantılarla da bayi tarzı çalışmaya başladık. Özellikle kemer otomatlarında AGM markalı makinelerimiz, kullanıcının sorunları çözmede tatmin edici olduğu için ciddi ilgi görüyor. Müşterinin çözüm ortağı oluyoruz. Bundan dolayı da önemli geri dönüşümler alıyoruz. Pakistan, Mısır, İran gibi mevcut pazarlarımızla birlikte şu anda Hindistan, Srilanka ve Latin Amerika bölgesinde de Honduras ve Kolombiya’da önemli talepler oluştu ve biz de bu taleplere cevap vermeye çalışıyoruz. Latin Amerika kıtasındaki tekstil üreticileri, teknolojiye açık firmalar. Çözüm üreten makinalara ilgi duyuyorlar. Makinelerinizin arkasında durursanız, başarılı olursunuz.”