TechXtile Start Up Challenge’da girişimciler tekstil ve hazır giyim sektörüne yönelik fikirleriyle dereceye girmek için mücadele ederken, inovasyona yatırım yapan firmalar da 10. TechXtile İnovasyon Ligi’nde yarıştı.
Tekstil ve hazır giyim sektöründe aylardır devam eden inovasyon maratonu sonuçlandı. Dereceye girenler, Uludağ’ın zirvesinde düzenlenen bir törenle ödüllerini aldılar. T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (UHKİB) bu yıl beşinci kez düzenlediği girişimcilik programı TechXtile Start-Up Challenge’da final serisi yoğun bir heyecana sahne oldu. Programın destekçilerinden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın iştiraki olan Bursa Business School’da gerçekleştirilen törene girişimcilerin yanı sıra, ihracatçı birlik başkanları ve çok sayıda firma temsilcisi ilgi gösterdi. Çok sayıda girişimcinin başvurduğu 5. TechXtile Start Up Challenge’da fikir aşamasındaki projelerin yarıştığı Level Up Kategorisinden 10, fikir aşamasını geçmiş, ticarileşmiş projelerin katıldığı Scale Up kategorisinden ise 9 proje ilk üçe girmek için mücadele etti. Alanının önde gelen isimlerinden oluşan jürinin oylarıyla Level Up Kategorisinde “Tekstil Atıklardan Kompozit Hammadde Eldesi” projesiyle Beyza Aslan birinci oldu. Scale Up kategorisinde ise “Harcy” isimli projesiyle Ahmet Haris Lala ilk sırada yer aldı. İnovasyon odaklı yatırımlarıyla farkındalık yaratan firmaların, Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin yarıştığı 10. TechXtile İnovasyon Ligi’nin şampiyonu, “Ekstrem Soğuk Ortamlarda Kullanıma Yönelik Akıllı Giysi Geliştirmesi” projesiyle Sun Tekstil oldu. En Sürdürülebilir Proje Ödülünü ise “Doğaya Dönüşen Bio-Çözüm” Projesiyle Almaxtex kazandı.
Pınar Taşdelen Engin : “TechXtile Start Up Challenge marka haline geldi”
Programın açılışında konuşan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Türk tekstil ve hazır giyiminin değerinin artırılması ve sektörde yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlanması açısından değerli bir misyon üstlendik. Her sene programı nasıl daha iyi hale getirebileceğimizi düşünerek ilerliyoruz. Bu bir yarışma ya da etkinlik değil bir süreç ve en büyük ödülü de bu aslında. Girişimcilerimiz fikirleriyle geliyorlar ve bu yolculukta inanılmaz bir gelişim yaşıyorlar” dedi.